ירוק בכפר - כפר סבא - גיליון 1048

מאפינס טחינה, שוקולד באדיבות עלית מקבוצת שטראוס וחלבה פרווה רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה | יחידות 12 - מצרכים ל L ביצים 2 # כוס) סוכר 1/2( ׳ גר 100 # כפית תמצית וניל 1 # קורט מלח # כוס) שמן 1/4( מ"ל 60 # כוס) מים 1/2( מ"ל 125 # כוס) טחינה גולמית 1/3( גרם 75 # כוס) קמח 3/4( גרם 100 # כוס) קוקוס טחון 1/3( גרם 35 # כפית אבקת אפייה 1 # גרם שוקולד מריר 100 # גרם חלבה מפוררת 50 # גרם שוקולד מריר 50 לציפוי: אופן ההכנה: מעלות ומרפדים תבנית 170 מחממים תנור ל-  שקעים בעטרות נייר. בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, וניל, מלח,  שמן, מים וטחינה וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, קוקוס טחון ואבקת אפייה ומערבבים  רק עד שאחיד. קוצצים את השוקולד לפירורים דקים.  מוסיפים שוקולד קצוץ וחלבה מפוררת ומערבבים  רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת. יוצקים מגובה 3/4 את התערובת לתוך השקעים וממלאים עד כל שקע. דקות או עד שקיסם הננעץ 15-20 אופים במשך  במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין. שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים ציפוי: במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס. מעבירים לשק זילוף קטן ומזלפים על גבי המאפינס פסים דקים. טיפים ושדרוגים: שומרים את המאפינס בקופסה סגורה עד שבוע  במקרר. מומלץ להגיש את המאפינס בטמפרטורת החדר או  חמימים. במקום קוקוס טחון אפשר להשתמש בשקדים או  אגוזים טחונים. אופים כחול לבן צילום: קונספטיק המבורגר העצמאות BBB באדיבות רשת ההמבורגרים סועדים 5- מרכיבים ל גרם שייטל טחון גס 300 # גרם אונטריב טחון גס 450 # גרם שפונדרה טחון גס 250 # כפיות מלח) 2( גרם 10 # כפיות) פלפל שחור טחון דק 3( גרם 15 # מ"ל (כוס) משקה סודה 200 # בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה 1 # להגשה: לחמניות המבורגר 5 עגבנייה פרוסה 1 עלי חסה רעננים 5 בצל פרוס 1 מלפפונים חמוצים פרוסים 2 רוטב איולי ציפוטלה אופן ההכנה: מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון, מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים ולשים כדקה עד ליצירת מסה אחידה (יש להימנע מלישת יתר) מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר. ס"מ. 2 גר, בגובה 250-200 יוצרים קציצות במשקל מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים), משומנת היטב ומניחים את הקציצות. צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה. על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם. מעל מניחים את הקציצה הצלויה. מגישים עם הרטבים מעל או לצד המנה. טיפים לבחירת בשר: את הבשר להמבורגר עדיף להרכיב מכמה נתחים שונים, לדוגמא, שפונדרה המכילה אחוזי שומן גבוהים, נתחים מאזור החזה הקדמי של הבקר ונתחי מאזור הגב העליון (סינטה / אנטריקוט / אונטריב) היחס הכללי 20-25% של השומן במסה צריך לעמוד על בין יש להשתמש בבשר טרי ולתבל במלח ופלפל מומלץ לבנות את המסה על טיפ להמבורגר צמחוני: בסיס קינואה בתאבון! עושים מנגל צילום: קונספטיק 18 27.4.2020 | ג׳ באייר תש"פ 1048 | 1306 גיליון רשת מקומונים בשרון 8 2 0 2 0 1 9 9 2 2

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=